Job Crafting

Welkom in onze Job Crafting workshop!

Het doel van deze workshop is om je een techniek aan te leren om jouw werk beter te kunnen vormgeven. Je kunt op deze manier meer energie uit jouw job halen en je kunt een betere match vinden tussen jezelf als persoon en jouw doelen. Deze techniek helpt je om proactief stappen te nemen om je job te herontwerpen door taken, percepties, context en relaties aan te passen. Het doel is om in je huidige job te blijven, maar dat je er meer betekenis en energie van krijgt.

In deze module leren we jou:

  • Hoe jij jouw job kunt analyseren,
  • Hoe jij jouw sterktes kunt analyseren,
  • Hoe jij inzicht krijgt in wat je energie geeft
  • Ten slotte gieten we dit alles in je persoonlijke job crafting plan.

Tijdens deze workshop voorzien we verschillende video’s waarin we uitleggen hoe je hier zelf mee aan de slag gaat. Ook bieden we jou een theoretische achtergrond om de oefeningen beter te begrijpen. Het is de bedoeling dat je komende oefeningen later zelf kunt toepassingen in verschillende contexten en jobs. Het doel van deze workshop is dus om meer energie te halen uit jouw job, maar ook om jou een vaardigheid aan te leren die jij later in jouw toekomstige carrière kunt gebruikten.   

Elke module bestaat uit (theoretische) informatie en enkele oefeningen. Niet iedereen vindt iedere oefeningen echter even leuk. Voel je dus vrij in het kiezen van de oefeningen die jij denkt dat je het meeste helpen.

Belangrijk: We hebben een werkboek gemaakt met alle verschillende oefeningen en sjablonen die we tijdens de workshop gebruiken. Je kan hem hier downloaden: Jobcrafting werkboek. De eenvoudigste manier om de oefening te doen, is door hem af te drukken, maar je kunt hem ook gewoon op de computer of op een vel papier maken. We raden jou aan om de antwoorden toch neer te schrijven in plaats van ze op de computer te maken, aangezien dit een positief effect heeft op de overdracht van informatie.

De start van het Job Craften!

1
Een eerste kennismaking met Job Crafting
2
Oefening 1: Taakanalyse
3
Oefening 2: Jouw persoonlijke energiegrafiek

Van theorieën naar jouw persoonlijk profiel

1
De theorie van Job Crafting
2
Oefening 3: Jouw persoonlijk profiel

Jouw Job Crafting plan

1
Oefening 4: Een ruw Job Crafting plan
2
Verschillende mogelijkheden van Job Crafting

De laatste stap van Job Crafting

1
Het finaliseren van jouw Job Crafting plan

De eindstreep

1
Wat heb je geleerd?
2
Certificaat
3
Referenties

Schrijf als eerste een review

Please, login to leave a review
Zet op verlanglijst
Ingeschreven: 17 students
Duration: 2 uur
Sessies: 11
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.