INLEIDING

INHOUDSOPGAVE

Welkom in deze praktijkgids over hoe werk maken van energie op het werk!

Fijn dat jullie de weg naar deze gids gevonden hebben. Deze gids zal jouw organisatie op weg helpen om werk te maken van energie op het werk. Zo willen we ervoor zorgen dat werknemers in jouw organisatie energiek aan de slag gaan bij de start van de werkdag, maar ook nog energie overhouden aan het einde van de werkdag. Energie is immers geen onuitputbare bron. Je moet af en toe bijtanken om erna weer verder te kunnen.

In het eerste deel van deze gids willen we samen met jouw organisatie de reisweg uitstippelen die nodig is om te werken aan energie op het werk. Dit doen we aan de hand van enkele tussenstops.

Per tussenstop bespreken we welke acties nodig zijn en geven we tips en adviezen over hoe deze acties te verwezenlijken.

Naast het uitstippelen van de reisweg, willen we jou ook inhoudelijke bagage geven om een mooie reis te kunnen maken.

Enerzijds doen we dit aan de hand van tools die de tussenstops op de reisweg faciliteren. Anderzijds doen we dit door in het tweede deel van deze gids informatie en tips te geven bij de volgende vier energiebatterijen: fysieke energie, mentale energie, emotionele energie en spirituele energie. Je kan als organisatie starten bij die batterij waar je het meest aansluiting bij vindt. Vervolgens kan je van daaruit uitbreiden naar de andere thema’s.

Is jouw nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je al meer weten over de energiebatterijen? Klik dan hier.

Wil je wel eens weten wat de tussenstops op de reisweg zijn? Lees dan verder vanaf hier.

“Werken aan energie op het werk is een gedeelde verantwoordelijkheid: het is niet enkel het verhaal van de individuele werknemer, maar van de ganse organisatie. Daarom is het belangrijk om als organisatie dit mee te omkaderen en te ondersteunen.”

An Thys – preventieadviseur psychosociale aspecten

Om werk te kunnen maken van energie op het werk en een vliegende start te nemen, is het belangrijk om een goede reisweg uit te stippelen. Zeker voor grotere organisaties, adviseren we om gebruik te maken van de onderstaande voorgestelde reisweg.

Voor kleinere organisaties zullen tussenstops 1 en 2 van deze reisweg minder uitgewerkt zijn dan voor grotere organisaties. Ook de overige tussenstops zullen minder uitgebreid zijn in vergelijking met grotere organisaties.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.